Hoşgeldiniz ( )
Cevap Yaz
27 Aralık 2018, 20:50
necla
Yönetici

Sponsorlu Bağlantılar

4. sınıf Fen Bilimleri Kitabı 173-174-175-176-177-178-179. Sayfa Etkinlik Cevabı MEB Yayınları


Sponsorlu Bağlantılar

2018-2019 Eğitim Yılı 4.Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 173,174,175,176,177,178,179, Sayfa

“Kendimizi Deneyelim” Saf Madde Ve Karışım Etkinlik Cevapları MEB Yayınları

Sayfa 173

KENDİMİZİ DENEYELİM

A) Aşağıdaki sözcük ve sözcük gruplarını saf madde ve karışım olarak sınıflandırınız.
Yaptığınız sınıflandırmayı aşağıdaki uygun yerlere yazınız.
Cevap:

B) Aşağıdaki karışımları oluşturan maddeleri yazınız.
Cevap:

C) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

1. (D) Soluduğumuz hava bir karışımdır.
2. (Y) Tuzlu su bir karışım değildir.
3. (D) Karışımı oluşturan maddeler özelliklerini kaybetmez.
4. (Y) Saf maddeler en az iki maddeden oluşur.
5. (D) Tuz saf maddedir.

D) Aşağıdaki karışımları ayırmak için hangi yöntemi uygulamalıyız.
Cevap:

Sayfa 174

Anlatan Sen Olsaydın

Aşağıdaki tabloda bu ünitede öğrendiğiniz konular vardır. Bu konuları siz anlatacak
olsanız hangilerini en iyi anlatırsınız? Hangi konuları anlatırken zorlanırsınız? Hangi
konuları tekrar etmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz? Aşağıdaki konuları, tablodaki
uygun yerlere yerleştiriniz.

ÜNİTEDE ÖĞRENDİĞİNİZ KONU BAŞLIKLARI

Suda Yüzen ve Batan Maddeler
Suyu Emen ve Emmeyen Maddeler
Mıknatıs Tarafından Çekilen ve Çekilmeyen Maddeler
Kütle
Hacim
Katı, Sıvı, Gaz
Isınma ve Soğuma
Hâl Değişimi
Saf Madde
Karışımların Ayrılması
Karışımların Ayrılmasının Ülke Ekonomosine Katkısı
Cevap:
Anlatabilirim: Suyu Emen ve Emmeyen Maddeler
Anlatırken Zorlanabilirim: Katı, Sıvı, Gaz
Tekrar Etmeliyim: Isınma ve Soğuma

Sayfa 175

Ünite Değerlendirme Soruları

A) Aşağıda verilen maddeleri katı sıvı ve gaz olarak sınıflandırınız.
Sınıflandırmanızı aşağıdaki tablodaki uygun yere yazınız.
Cevap:

B) Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları uygun kavramlar ile doldurunuz.
madde — kütle — eşit kollu
kilogram — litre — hacim
dereceli kap — kap — sıvı

Cevap:
1. Maddenin ölçülebilir özellikleri KÜTLE ve hacimdir.
2. Katı maddelerin kütlesi EŞİT KOLLU veya elektronik terazi ile ölçülür.
3. Kütle birimi KİLOGRAM ya da gramdır.
4. Sıvı maddelerin kütlesi KAP kullanılarak ölçülür.
5. Maddenin boşlukta kapladığı yere HACİM denir.
6. Maddelerin hacimlerini ölçmek için dereceli silindir, DERECELİ KAP kullanılır.
7. Sıvı maddelerin hacmi, LİTRE veya mililitre birimleri kullanılarak belirtilir.
8. Kütlesi ve hacmi olan tüm varlıklara MADDE denir.

Sayfa 176

C) Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerleri tablodaki uygun sözcüklerle doldurunuz.
Buharlaşma — Erime — Donma — Alır — Verir
Cevap:
1 numaralı olayın ismi Donma
2 numaralı olayın ismi Erime
3 numaralı olayın ismi Buharlaşma
1 numaralı olay gerçekleşirken buz ısı verir.
2 numaralı olay gerçekleşirken su ısı alır.
3 numaralı olay gerçekleşirken su ısı alır.

D) Aşağıdaki cümlelerde yer alan boşlukları kutucuklardaki uygun kavramlarla doldurunuz.
Cevap:
1. İki ya da daha fazla saf maddenin bir araya gelmesiyle KARIŞIM oluşur.
2. SAF maddelerin özellikleri maddenin her yerinde aynıdır.
3. Su ISI KAYBEDEREK donar.
4. Buz ISI ALARAK erir.
5. Pirinç ve su karışımını SÜZME yöntemi ile ayırırız.
6. SICAKLIK farkı olan iki madde birbiriyle temas edince ısı alışverişi olur.
7. Demir tozu ve talaşı MIKNATIS ile ayırırız.
8. Kalem, defter, dağ, buz KATI maddelerdir.

Sayfa 177

E) Aşağıda bazı karışımlar verilmiştir. Bu karışımları hangi yöntemlerle ayırabilirsiniz?
Cevap:

F) Aşağıdaki tabloda verilen maddelerin saf madde mi karışım mı olduğunu yanındaki boşluğa yazınız.
Cevap:

G) Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Tabloda özellikleri verilen madde aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?
A) Çivi B) Sünger C) Tahta D) Demir yay
Cevap: B

Sayfa 178

I. Çizme
II. Yağmurluk
III. Kâğıt havlu
2. Yukarıda verilen eşyalardan hangileri suyu emmeyen maddelerden üretilir?
A) I, II, III B) I ve III C) I ve II D) II ve III
Cevap: C

3. Yukarıdaki ifadelerden doğru olanları seçerek kaçıncı çıkışa ulaşırız?
A) 1. Çıkış B) 2. Çıkış C) 3. Çıkış D) 4. Çıkış
Cevap: A

4. Yukarıdaki dereceli kaba taş atıldığında kaptan 50 mililitre su taşıyor. Buna göre taşın hacmi kaç mililitredir?
A) 350 ml B) 400 ml C) 300 ml D) 250 ml
Cevap: A

Sayfa 179

5. Aşağıdaki dereceli kaplar kullanılarak ölçümler yapılmışır. 1 numaralı kapta 600 ml su bulunmaktadır. Bu suyun içine küp ve küre cisimleri atıldığı zaman suyun seviyesi 750 ml olmaktadır. Yine 1 numaralı kabın içine sadece küp cismini attığımızda suyun seviyesi 700 ml gelmektedir. Buna göre kürenin hacmi kaç ml’dir?
A) 200 ml B) 150 ml C) 100 ml D) 50 ml
Cevap: D

6. Yandaki boş kabın kütlesi 250 gramdır. Aynı kabın içine zeytinyağı koyup tarttığımızda ise 850 gram gelmektedir. Buna göre zeytinyağının kütlesi kaç gramdır?
A) 500 gr B) 600 gr C) 750 gr D) 610 gr
Cevap: B

7. Bir bardağın içindeki suyun sıcaklığı termometre ile ölçüldüğünde 45 °C (Derece Selsiyus)gelir. Bu suyun içine sıcaklığı 15 °C (Derece Selsiyus) olan bir çay kaşığı koyulduğunda aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmez?
A) Sudan çay kaşığına doğru ısı geçişi olur.
B) Suyun sıcaklığı zamanla azalır.
C) Çay kaşığının sıcaklığı zamanla artar.
D) Su ısı alır.
Cevap: D

8. Aşağıdaki karışımlardan hangisi süzme yöntemiyle ayrıştırılamaz?
A) Su ve pirinç karışımı B) Su ve nohut karışımı C) Su ve fasulye karışımı D) Su ve şeker karışımı
Cevap: D


Sponsorlu Bağlantılar

Bir önceki yazımız olan 4. sınıf Fen Bilimleri Kitabı 165-166-167-168-169. Sayfa Etkinlik Cevabı MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: fen bilimleri 4 sınıf 166 fen bilimleri 4 sınıf 166 176, 4 sınıf mep yayınçılık fen bilgileri sayfa 173 174 175 176 177 178 179, 4 sınıf fen bilimleri 4 kitap 170 173 sayfa etkinlikleri, direkli İlkokulu 4 sınıf fen bilimleri sayfa 174, fen bilimleri 4 sınıf sayfa173, 4sınıf ders kitapı sayfa 173 174 175 176, Ben bilimleri kitabı cevap anahtarı 4 sınıf 173 174 175 176 177 178 cevap anahtarı, 4 sınıf fen 170, 2 sınıf fen bilgisi kitabı sayfa 170 171 172 173 174 175 176, 4 sınıf fen bilimleri sayfa 177
19 Şubat 2019, 18:24

Abone
Üyelik Tarihi: --
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 1750

Nihayet yani böyle bilgi veren bir yer buldum.Hiç bir yerde böylesi yok teşekkür ederim.

15 Mart 2019, 18:51

Abone
Üyelik Tarihi: --
Mesaj Sayısı:
Konu Sayısı: 1750

Bana bu sayfayı verdiğin için çok teşekkür ederim

HIZLI CEVAP YAZ

Yazıyla İlgili Fikirleriniz:

Cevap Yaz
Yasal Uyarı
Site İsmi: Diriliş
Forum diriliş Diriliş | Diriliş Forumu
Sitemizde bulunan tüm yazılar, konular, içerikler yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır.